Arhiva: Aktuelnosti
Tekstova u kategoriji: 148

Rezultati konkursa za dodjelu stipendije "Adil Zulfikarpašić" za školsku 2017/2018. godinu

Ove godine Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića dodjeljuje desetu godišnju stipendiju “Adil Zulfikarpašić” za najuspješnijeg studenta Univerziteta u Bihaću za školsku 2017/2018. godinu.

Detaljnije


Izložba "Akvareli Fuada Arifhodžića" u Galeriji Općine Novi Grad Sarajevo

Sarajevo na akvarelima Fuada Arifhodžića vraća nas u neko davno vrijeme tišine, beskonfliktnosti, vedre kolorističke igre i zimskih sjetnih izmaglica. (Vefik Hadžismajlović)

Detaljnije


Znanstveni portal i otvoreni pristup znanju

Zvanično je promovirana digitalna platforma Znanstveni portal i održan okrugli sto „Otvoreni pristup znanju“

Detaljnije


Promocija projekta Znanstveni portal Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića i okrugli sto Otvoreni pristup znanju

Znanstveni portal je platforma za online digitalni repozitorij otvorenog pristupa koji okuplja znanstvene radove autora bosanskohercegovačkog porijekla koji žive u inozemstvu, radove autora stranih državljana o Bosni i Hercegovini i radove autora bosanskohercegovačkih državljana i rezidenata nastale u inozemstvu.

Detaljnije


Međunarodna naučna konferencija “Mak Dizdar: prvih stotinu godina”

Stogodišnjicu rođenja najznačajnijeg bosanskohercegovačkog pjesnika, Mehmedalije Maka Dizdara, Bošnjački institut obilježio je organiziranjem međunarodne, naučne i interdisciplinarne konferencije „Mak Dizdar : prvih stotinu godina“ od 19. do 22. oktobra 2017. godine u saradnji sa Fondacijom “Mak Dizdar” i Međunarodnim univerzitetom u Sarajevu.

Detaljnije


Međunarodni simpozij „Islamska umjetnost u Bosni i Hercegovini“

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na otvaranje Međunarodnog simpozija "Islamska umjetnost u Bosni i Hercegovini" • 25. oktobra 2017. sa početkom u 9h u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu.

Detaljnije


Radionica povodom Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama

"Bosanskohercegovačka štampa 19. i početkom 20. stoljeća" i "Otvoreni pristup znanju - mogućnosti Open Accessa"

Detaljnije

 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >  Zadnja