Arhiva: Aktuelnosti
Tekstova u kategoriji: 154

Međunarodna naučna konferencija “Mak Dizdar: prvih stotinu godina”

Stogodišnjicu rođenja najznačajnijeg bosanskohercegovačkog pjesnika, Mehmedalije Maka Dizdara, Bošnjački institut obilježio je organiziranjem međunarodne, naučne i interdisciplinarne konferencije „Mak Dizdar : prvih stotinu godina“ od 19. do 22. oktobra 2017. godine u saradnji sa Fondacijom “Mak Dizdar” i Međunarodnim univerzitetom u Sarajevu.

Detaljnije


Međunarodni simpozij „Islamska umjetnost u Bosni i Hercegovini“

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na otvaranje Međunarodnog simpozija "Islamska umjetnost u Bosni i Hercegovini" • 25. oktobra 2017. sa početkom u 9h u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu.

Detaljnije


Radionica povodom Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama

"Bosanskohercegovačka štampa 19. i početkom 20. stoljeća" i "Otvoreni pristup znanju - mogućnosti Open Accessa"

Detaljnije


Crtati rat • izložba Mevludina Ekmečića

30. juni - 2. juli 2017. Galerija Duplex100m2

Detaljnije


Izložba o Mehmedaliji Maku Dizdaru „Zapisi o Maku“

Izložba je dio projekta „Ime moje škole“, kojeg Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića realizuje u saradnji sa Općinom Novi Grad Sarajevo, a u povodu obilježavanja stotinu godina od rođenja Maka Dizdara.

Detaljnije


Međunarodni simpozij ISLAMSKA UMJETNOST U BOSNI I HERCEGOVINI Sarajevo, 25. oktobar 2017.

Simpozij želi ukazati na značaj likovnog i arhitektonskog naslijeđa islamske umjetnosti u Bosni i Hercegovini s ciljem pokretanja dijaloga o njenoj boljoj percepciji i novim perspektivama njenog razumijevanja. Prijave su otvorene za sve one koji mogu doprinijeti boljem razumijevanju islamske umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Detaljnije

 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >  Zadnja