Arhiva: Aktuelnosti
Tekstova u kategoriji: 143

Učili smo o Berberu

Za učenice i učenike devetog razreda Osnovne škole „Isak Samokovlija“ u Bošnjačkom institutu – Fondaciji Adila Zulfikarpašića održano predavanje „Mersad Berber i njegova Bosna“.

Detaljnije


Otvorena izložba „Bauhaus u životu i djelu Selmana Selmanagića - Arhitektura izvan četiri zida“

U četvrtak, 17. septembra 2015. godine, u 19.00 sati, u Bošnjačkom institutu – Fondaciji Adila Zulfikarpašića otvorena je izložba „Bauhaus u životu i djelu Selmana Selmanagića - Arhitektura izvan četiri zida“, koju je organizirala Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu, u partnerstvu sa Bošnjačkim institutom – Fondacijom Adila Zulfikarpašića i Arhitektonskim fakultetom u Sarajevu.

Detaljnije


Mladi naslijeđu, naslijeđe mladima

Interaktivne radionice o kulturno-historijskom naslijeđu

Detaljnije


Specijalisti rekonstruktivne i estetske hirurgije iz regiona posjetili Bošnjački institut

Najveći stručnjaci iz oblasti rekonstruktivne i estetske hirurgije iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine obišli biblioteku i kolekcije Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića.

Detaljnije


Poklonjeni eksponati izloženi u Bošnjačkom institutu

Zbirka umjetničkih djela Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića bogatija za dva nova umjetnička djela.

Detaljnije


Konceptualna izložba „Ars Memoriae“ u okviru Međunarodne naučne konferencije „Srebrenica 1995-2015: Evaluacija naslijeđa i dugoročnih posljedica genocida“

Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, kao jedan od pokrovitelja Međunarodne naučne konferencije o genocidu u Srebrenici, podržao je realizaciju konceptualne izložbe „Ars Memoriae“, koja predstavlja zanimljiv iskorak u pogledu njegovanja kulture sjećanja kroz vizuelnu umjetnost.

Detaljnije


Međunarodna ljetna škola Sarajevo-Srebrenica

"Pouke prošlosti -- 20 godina nakon rata u BiH: Obrazovanje za pomirenje i gradnju dugoročnog mira u postkonfliktnim društvima"

Detaljnije

 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >  Zadnja