Arhiva: Aktuelnosti
Tekstova u kategoriji: 148

Specijalisti rekonstruktivne i estetske hirurgije iz regiona posjetili Bošnjački institut

Najveći stručnjaci iz oblasti rekonstruktivne i estetske hirurgije iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine obišli biblioteku i kolekcije Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića.

Detaljnije


Poklonjeni eksponati izloženi u Bošnjačkom institutu

Zbirka umjetničkih djela Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića bogatija za dva nova umjetnička djela.

Detaljnije


Konceptualna izložba „Ars Memoriae“ u okviru Međunarodne naučne konferencije „Srebrenica 1995-2015: Evaluacija naslijeđa i dugoročnih posljedica genocida“

Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, kao jedan od pokrovitelja Međunarodne naučne konferencije o genocidu u Srebrenici, podržao je realizaciju konceptualne izložbe „Ars Memoriae“, koja predstavlja zanimljiv iskorak u pogledu njegovanja kulture sjećanja kroz vizuelnu umjetnost.

Detaljnije


Međunarodna ljetna škola Sarajevo-Srebrenica

"Pouke prošlosti -- 20 godina nakon rata u BiH: Obrazovanje za pomirenje i gradnju dugoročnog mira u postkonfliktnim društvima"

Detaljnije


Obilježavanje Međunarodnog dana i Evropske noći muzeja 2015. u Bošnjačkom institutu

Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, kao član ICOM-a BiH, i ove godine svojim programom doprinosi obilježavanju Međunarodnog dana i Evropske noći muzeja.

Detaljnije


Održana promocija knjige prof. dr. sc. Adnana Jahića „Vrijeme izazova: Bošnjaci u prvoj polovini XX stoljeća“

U srijedu, 13. maja 2015. godine u Bošnjačkom institutu – Fondaciji Adila Zulfikarpašića održana je promocija knjige prof. dr. sc. Adnana Jahića „Vrijeme izazova: Bošnjaci u prvoj polovini XX stoljeća“, u izdanju Bošnjačkog instituta – Fondacije Adila Zulfikarpašića i Bošnjačke nacionalne zajednice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju.

Detaljnije


Promocija knjige prof.dr.sc. Adnana Jahića „Vrijeme izazova : Bošnjaci u prvoj polovini XX stoljeća“

Čast nam je pozvati Vas na promociju knjige u izdanju Bošnjačkog instituta - Fondacije Adila Zulfikarpašića i Bošnjačke nacionalne zajednice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju.

Detaljnije


Sistemi za označavanje

Radionica sa studentima i studenticama Odsjeka za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Detaljnije


Izložba "Med - čežnja za Svjetlom"

U utorak, 21.04.2015. godine, u 19:00 sati, u Bošnjačkom institutu – Fondaciji Adila Zulfikarpašića svečano je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Med – čežnja za Svjetlom", bosanskohercegovačkog fotografa Samira Sinanovića.

Detaljnije

Prva  < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >