Događaji

Posebno mjesto u kompleksu zdanja Bošnjačkog instituta zauzima Gazi Husrev-begov Hamam. To je prostor u kojem se, na jedinstven način, dopunjavaju orijentalna arhitektura sa modernim uređenjem, stvarajući prelijep i ugodan prostor gdje se njeguje i odvija živa kulturna aktivnost. Hamam je mjesto događanja brojnih kulturnih sadržaja poput promocija knjiga, književnih večeri, koncerata, izložbi, ali i mjesto za druženje i susrete.

Rad i cjelokupna djelatnost Bošnjačkog instituta odvija se po najvišim svjetskim standardima. Tako, između ostalog, u Institutu postoje i multimedijalni prostori koji se koriste za izložbe, promocije, koncerte, simpozije, okrugle stolove, predavanja istaknutih profesora, naučnika itd.

U dosadašnjem radu Bošnjački institut je prepoznat kao mjesto susreta, dijaloga, kulture, te kao prestižno mjesto za organiziranje značajnih kulturnih i naučnih sadržaja.

Kroz događaje i aktivnosti koje organizira samostalno ili u partnerstvu, te kroz različita gostovanja brojnih kulturnih i naučnih programa, Bošnjački institut je na različite načine bio prisutan u javnosti i medijima, za šta su se redovno dobivale pozitivne reakcije, te je time ispunio jednu od svojih uloga, da bude prepoznatljivo mjesto događaja nauke, kulture i umjetnosti.

NAJNOVIJI DOGAĐAJI
29/11/202220/06/202203/06/202226/05/202209/05/2022