Skupovi

Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića je od početka svoga djelovanja do današnjeg dana u kontinuitetu učestvovao u kulturnim i naučnim događanjima kako šireg tako i lokalnog karaktera. Obilježavanjem značajnih datuma, organiziranjem i učešćem u različitim radionicama, seminarima, konferencijama, stručnim skupovima itd., Bošnjački institut opravdava renome kulturne institucije od krucijalnog značaja za grad Sarajevo, kao i za bosanskohercegovačko društvo u cjelini.

Prepoznat od mnogobrojnih posjetilaca kao mjesto iznimno ugodnog enterijera, sa prostorima prilagođenim za organiziranje različitih skupova, Bošnjački institut je bio i ostat će bitno mjesto susreta kulture, nauke i umjetnosti.

18/11/2019

Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama

Povodom Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama u saradnji sa Univerzitetom u Sarajevu Bošnjački institut je učestvovao sa 2 događaja.
23/04/2019

Dan/noć knjige

U 2019. godini biblioteka je obilježila Međunarodni dan i noć knjige.
15/03/2019

Stručna konferencija Saradnja i umrežavanje

U saradnji sa Društvom bibliotekara FBiH i Općom bibliotekom Maglaj organiziran je stručni skup Saradnja i umrežavanje informacijskih stručnjaka
19/01/2019

Održana radionica “Web pretraživanja i informacijski servisi”

10/01/2019

Organiziranje edukativnih radionica za studente o informacijskoj pismenosti

Tokom godine organizirana je jedna edukativna radionica o mogućnostima pretraživanja online kataloga biblioteke Bošnjačkog instituta